Är en stress coach bra?

Alla känner vi oss någon gång stressade. Det kan vara över jobbet, vännerna eller relationen. Kanske tycker du det är svårt att få ihop livspusslet och samtidigt hinna med att göra det du själv tycker om eller ägnar du all tid åt att göra andra glada? Då kan det vara läge att göra något åt saken!

Om du önskar att du kunde känna dig pigg och full av energi igen kan det vara dags att fundera över att skaffa hjälp. Känner du dig överväldigad, har svårt att sova och går runt med hög puls dag ut och dag in kan en stress coach vara något för dig.

Är en stress coach bra?
Är en stress coach bra egentligen?

Negativ och positiv stress

Det finns både positiv och negativ stress. Positiv stress är stress som kan få dig att prestera bättre medan negativ stress är stress som får pulsen att höjas och hjärnan att tänka på flykt och fara. Stresshormoner utsöndras i kroppen och i längden kan det vara dåligt för hälsan. En stress coach är medveten om vad som händer i kroppen. Samtidigt ser den till helheten i ditt liv och jobbar utifrån det. Mindfulness och andningsövningar kan vara bra verktyg för att lära sig att hantera den negativa stressen och vara mer i nuet. Därför kan det vara bra att prata med någon som har alla redskap.

När ska du kontakta en stress coach?

Du har säkert hört ordet stress coach. Har du en känsla av att en sådan skulle kunna hjälpa dig att få ett bättre och mer harmoniskt liv? Om du någon gång har funderat över att ta hjälp av en stress coach är det kanske dags att ta steget.

Vad gör en stress coach?

Det finns olika exempel på vad en stress coach kan jobba med. Till exempel kan det handla om att ta tag i saker i ditt liv och få dem att fungera bättre. Eller bara hjälpa dig att acceptera hur ditt liv ser ut just nu för att sedan kunna förändra det som behövs. Ofta kan det varieras så att det passar det just du behöver hjälp med just nu. Nedan följer några exempel på vad en stress coach kan jobba med.

  • Förstå stressen och var den kommer ifrån
  • Acceptera stressen för att kunna förändra den
  • Hitta balansen i tillvaron
  • Lära dig att säga nej
  • Prioritera det som är viktigt
  • Jobba med andning
  • Mindfulnessövningar
  • Bolla dina tankar med en utomstående

En stress coach kan stötta dig på vägen

Du tycker säkert att det låter självklart. Det gör det kanske men ibland kan man ändå behöva hjälp på traven. Då kan en stress coach hjälpa dig. Oavsett vad du behöver hjälp med så besitter en stress coach stor kunskap i ämnet och tillsammans går ni igenom ditt liv och tittar på hur du kan förbättra din tillvaro. Kanske måste du ändra något för att må precis så bra som just du kan.

Oavsett hur stort eller litet du upplever att ditt problem är finns det alltid en möjlighet att få hjälp på vägen. Framför allt ger det dig tid att se över vad som får dig att bli stressad. På liknande sätt ger det dig redskap att förändra det du behöver.

Utbilda dig till stress coach

Känner du dig lockad av att lära dig mer om ämnet stress och hur du kan jobba med det både i din vardag och med att hjälpa andra? Då kan en utbildning till stress coach ge dig möjlighet att fördjupa dig i ämnet. Många utbildningar innehåller mindfulnessövningar, KBT och mental träning som alla är delar som man bör ha kunskap om för att jobba som stress coach.

Lämna en kommentar